Sunday, 23 February 2014

Bagaimana Qaseh Gold mengubati sembelit dan buasir?

Teks oleh: Umi Qaseh Gold Bangi

ADAKAH INI YANG ANDA ATAU ANAK ALAMI?


Sembelit berlaku apabila kurang membuang air besar dan sukar membuang najis. Selalunya ia disebabkan amalan pemakanan yang tidak sihat.

Sembelit menyebabkan buasir. Najis yang keras meregangkan otot Spinchter menyebabkan pendarahan boleh berlaku dan rektum terkeluar.

Ini biasa berlaku di kalangan kanak-kanak, ibu hamil, ibu pantang bersalin dan warga emas.

Masalah ini TIDAK akan berlaku jika :

1- Minum air secukupnya
2- Cukup serat dalam diet
3- Tidak menahan untuk membuang air besar
4- Elakkan makanan yang boleh menyebabkan gangguan pada sistem pembuangan seperti terlampau pedas atau berempah.
5- Berikhtiar dengan QASEH GOLD formulasi Makanan Sunnah!


QASEH GOLD KEKANDA, ADINDA dan JUNIOR Mengubati Sembelit dan Buasir
--------------------------------------------------------------
---------------------------
✔ Mengandungi BUAH TIIN yang kaya dengan Serat.

✔ BUAH TIIN disabdakan oleh Nabi sebagai penyembuh Buasir.

 Riwayat dari Abu Zar R.A. bahawa Nabi S.A.W. dihadiahkan satu bekas buah tiin, lalu Nabi mengajak sahabat-sahabatnya makan. Nabi pun turut sama makan. Kemudian Baginda bersabda, "Kalau aku perkatakan tentang buah yang diturunkan dari syurga, nescaya aku katakan inilah dia kerana buah-buahan syurga tidak berbiji. oleh itu makanlah buah ini. Sesungguhnya dia menghentikan penyakit buasir, serta bermanfaat untuk sakit-sakit badan".
 

✔ Mengandungi GAM ARAB yang kaya dengan Prebiotik semulajadi yang terbaik dan paling mudah untuk Probiotik berkembang.

GAM ARAB mengurangkan keradangan dalam sistem perkumuhan.
 

✔ MINYAK ZAITUN melawaskan pembuangan dan sistem usus.
"ADA MINYAK ZAITUN, MAKANLAH, URUT SELURUH BADAN KERANA IA BERKESAN UNTUK BUASIR”, diriwayatkan oleh hazrat Al-Qama bin Amir.

✔ Mengandungi SIREH dan MANJAKANI yang membantu menyembuh luka, mengurangkan bengkak dan seterusnya mengecutkannya.
 
Membekalkan tenaga berpanjangan (glukosa dan fruktosa dari Kurma dan Madu).

✔ Meningkatkan sistem imun (tak mudah sakit).

✔ Memperbaiki dan melancarkan perjalanan darah sekaligus melancarkan perkumuhan.

✔ Bila sistem perkumuhan lancar badan SIHAT/GEMBIRA <= => kehidupan lebih BAHAGIA.

 

PENGESAHAN & PEGIKTIRAFAN
----------------------------------------
✔ 100% HALAL (Produk Bumiputra ISLAM)
✔ Dengan IMP-Islamic Manufacturing Practice

---> Terdapat 1001 khasiat dan kebaikan Qaseh Gold hanya dengan izin Allah S.W.T.

Qaseh Gold - makanan sunnah TERLARIS di pasaran. Dapatkan SEGERA!
JANGAN MALU, JANGAN SEGAN, JANGAN BERTANGGUH.  




Setelah makan Qaseh Adinda separuh botol, melawaskan sistem pembuangan.

Bengkak buasir telah kecut setelah amalkan Qaseh Gold

Manjakani dalam Qaseh Adinda membantu mengecutkan bengkak buasir.

Qaseh Junior melembutkan najis anak dan menggalakkan pembuangan setiap hari.

Dengan Qaseh Junior, anak tidak lagi menangis ketika membuang.

Rasa Qaseh Junior disukai anak-anak kecil.



Pertanyaan lanjut & order & dropship;
Umi Stokis Qaseh Gold & Anaedar Bangi
Sms/watsap : 019-935.3481

Saya stokis sah Qaseh Anaedar di Bangi. Nombor stokis PAE-96962-E.
COD sekitar Pejabat Felda pada hari biasa dan sekitar Bangi/Kajang/Nilai/Putrajaya pada hujung minggu.
Waktu malam kedai dibuka setiap hari by appointment.


Monday, 17 February 2014

Pn. Ku Rosliza : 16 Tahun Tidak Mendapat Zuriat dengan Qaseh Gold...Alhamdulillah.


Teks oleh: Umi Qaseh Gold Bangi


Masih belum dikurniakan ZURIAT? Anda dah cuba
bermacam -macam jenis ubat , Supplement mahupun Pembedahan? Tapi anda
masih Tidak Hamil.

Berikhtiarlah dengan PEMAKANAN SUNNAH yang terdapat dalam QASEH GOLD.

Sukar HAMIL adalah berpunca dari masalah kesuburan isteri atau suami atau kedua-duanya.
Pelbagai faktor yang menyebabkan ketidaksuburan seseorang seperti :

☛ penyakit organ peranakan seperti cyst, fibroid dan endometriosis
☛ kegagalan ovulasi
☛ ketidakseimbangan hormon
☛selalu senggugut
☛ masalah keputihan
☛ anemia
☛ umur
☛ stress
☛ merokok/alcohol
☛ period tidak teratur

Kita jangan salahkan sesiapa dalam hal ini. Apa kata kita BACK TO
BASIC dimana kita kembali amalkan makanan sunnah di zaman Rasulullah
iaitu KURMA dan MADU yang mana ia adalah bahan paling utama dalam QASEH
GOLD.

QASEH GOLD ialah formulasi Jus Makanan Sunnah unggul dan
herba terpilih untuk meningkatkan tenaga fizikal, minda dan emosi serta
menjana kesihatan.

KEUNIKAN BAHAN-BAHAN QASEH GOLD di mana bahan utama adalah KURMA dan MADU. Di samping itu Minyak
Habatussauda, Tiin, Delima, Air Zam-Zam, Za’fran, Gam Arab, Gingko
Biloba dan Sireh.

QASEH GOLD juga mengandungi terapi al-Quran
dan dikilangkan secara Islamik (IMP), 100% HALAL dimana ia Produk
Bumiputera Islam.

Set Kehamilan QASEH ini berharga RM144 (Semenanjung) / RM154 (Sabah/Sarawak) (tidak termasuk pos) mengandungi :

a) QASEH Gold Adinda (Untuk Isteri) – tambahan bahan adalah passiflora, manjakani dan pegaga.
b) QASEH Gold Kekanda (Untuk Suami) - tambahan bahan adalah guarana, tribulus dan ashwaganda. 

Set kehamilan ialah Qaseh Kekanda, Qaseh Adinda dan Sole. Sole dengan 84 mineral perlu diambil sebagai detox sekiranya pasangan mempunyai kencing manis, gout, tinggi kolesterol atau darah tinggi.
 
2 jenis bahan utama dalam QASEH iaitu KURMA dan MADU banyak memainkan peranan sebagai agent untuk kehamilan.

KURMA
- Menyokong pembentukan sel darah merah yang sangat diperlukan oleh mereka yang cuba hamil. 

- Di samping itu, kurma juga kaya dengan triptofan, sejenis asid amino yang diperlukan untuk menghasilkan serotonin. Serotonin penting untuk memberi ketenangan kepada tubuh, menstabikan mood, melegakan stress dan memperbaiki kualiti tidur.Kesemua ini akan mempengaruhi keseimbangan hormon yang akan meningkatkan kesuburan.

MADU
- Kaya dengan mineral dan asid amino untuk membekalkan nutrisi kepada sistem peranakan serta merangsang fungsi ovari untuk mudah hamil.

- Selain itu SIREH bertindak membantu membina rahim dan sistem peranakan.





- Dan berdoa dan berniatlah sesungguh hati yang baik-baik sahaja pada Allah S.W.T. ketika minum Qaseh kerana ia mengandungi AIR ZAM-ZAM yang mana merupakan antara waktu-waktu yang mustajab berdoa.

➊KHASIAT QASEH GOLD KEKANDA untuk Suami:
-------------------------------------------------------------
✔ MERAWAT/ PENAMBAHAN tenaga batin
✔ Melancarkan perjalanan darah dengan lebih baik
✔ MENINGKATKAN bilangan & kuantiti sperma
✔ MENAMBAH daya seksual lelaki dan kesuburan lelaki

➋KHASIAT QASEH GOLD ADINDA untuk Isteri:
-------------------------------------------------------------
✔ Menguatkan rahim
✔ Meningkatkan tahap kesuburan
✔ Membina sel darah merah
✔ Membekalkan NUTRISI kepada sistem peranakan
✔ Mengatasi masalah KEPUTIHAN
✔ Melegakan STRESS
✔ Menstabilkan hormone
✔ Merangsang fungsi ovari untuk mudah hamil





Alhamdulillah dah ramai yang mendapat zuriat dengan mengamalkan QASEH GOLD. 
Qaseh Adinda merawat keputihan, mengatur haid dan akhirnya berjaya hamil.

Berjaya hamil dengan Qaseh Adinda dan mengambil Sole untuk mengecutkan fibroid.

Berjaya hamil setelah minum Qaseh Adinda setelah menunggu setahun lebih.

Qaseh Adinda mengubati buasir, mengeluarkan cyst dan juga berjaya hamil.

Setelah 2 bulan istiqomah dengan Qaseh Adinda, akhirnya berjaya hamil.

Menanti 4 tahun, akhirnya berjaya hamil dengan Qaseh Adinda.


* Berikhtiarlah selagi mampu kerana anak adalah menyeri rumahtangga.
Insyallah dengan makanan sunnah ini membuahkan hasil yang anda tunggu selama ini!
Harga Set Kehamilan QASEH adalah harga mampu milik..

Dapatkan segera produk TERLAJAK LARIS sekarang sebelum kehabisan stock!!!!






Pertanyaan lanjut, order & dropship;
Umi Stokis Qaseh Gold & Anaedar Bangi

Sms/watsap : 019-935.3481


Saya stokis sah Qaseh Anaedar di Bangi. Nombor stokis PAE-96962-E.
COD sekitar Pejabat Felda pada hari biasa dan sekitar Bangi/Kajang/Nilai/Putrajaya pada hujung minggu.
Waktu malam kedai dibuka setiap hari by appointment.

Saturday, 15 February 2014

Montaj Qaseh Gold Adinda Menyokong Penyusuan Susu Ibu

Teks oleh: Umi Qaseh Gold Bangi

Selama ini testimoni bergambar sahaja, kali ini jom kita tengok testimoni video. Diharap ini lebih mengukuhkan kepercayaan dalam diri, makanan sunnah ialah yang terbaik. Makanan sunnah makanan sepanjang zaman.


✔ Qaseh Adinda didominasi kurma, habbatussauda', delima dan pegaga yang merupakan agen untuk menggalakkan susu ibu.


Antara lain ialah:
✔ Membekalkan tenaga berpanjangan (glukosa dan fruktosa dari Kurma dan Madu).

✔ Membantu mengurangkan rasa letih.

✔ Triptofan dalam QGA mengawal stress secara tak langsung membantu
menstabilkan hormon dan emosi si ibu. Apabila ibu gembira lebih banyak
hormon oksitosin dihasilkan. Maka penghasilan susu akan lebih lancar.

✔ Meningkatkan sistem imun (tak mudah sakit).

✔ Memperbaiki dan melancarkan perjalanan darah sekalagus melancarkan pengeluaran susu ibu.

✔ Kaya dengan Zat Besi & Kalsuim serta mineral yang di perlukan ibu menyusu.

✔ BIla badan SIHAT/GEMBIRA <= => susu MELIMPAH ruah.

✔ Berniatlah yang baik-baik ketika minum Qaseh Adinda kerana ia mengandungi air zam-zam.




Pertanyaan lanjut & order & dropship;
Umi Stokis Qaseh Gold & Anaedar Bangi
Sms/watsap : 019-935.3481

Saya stokis sah Qaseh Anaedar di Bangi. Nombor stokis PAE-96962-E.
COD sekitar Pejabat Felda pada hari biasa dan sekitar Bangi/Kajang/Nilai/Putrajaya pada hujung minggu.
Waktu malam kedai dibuka setiap hari by appointment.

Monday, 10 February 2014

Bagaimana Qaseh Gold Adinda membantu penyusuan susu ibu?

Teks oleh: Umi Qaseh Gold Bangi
 
LETIH, LESU DAN TAK BERTENAGA MENYUSUKAN ANAK??

RISAU SUSU DROP??

FOBIA ANAK MENANGIS TAK CUKUP SUSU??

STRESS, EMOSI TAK MENENTU? HORMON TAK STABIL???

Ya..ia biasa berlaku di kalangan ibu-ibu menyusu. Tambahan pula jika ibu yang bekerja. Ibu menyusu menghasilkan secara purata 20-30oz susu sehari. Badan boleh menjadi letih dan lesu terutamanya jika nutrisi yang diambil oleh ibu setiap hari tidak mencukupi.

Jika masalah ini berterusan tanpa sebarang penyelesaian, ini akan menyebabkan penghasilan susu ibu juga turut terjejas. Maka timbullah masalah ‘susu merudum’!

Masalah ini TIDAK akan berlaku jika :

1- Memenuhi konsep “demand vs supply”
2- Makan makanan berkhasiat mengikut pyramid makanan
3- Sentiasa positif
4- Minum air secukupnya
5- Berikhtiar dengan QASEH GOLD ADINDA formulasi Makanan Sunnah!

QASEH GOLD ADINDA Menyokong Penyusuan Susu Ibu
--------------------------------------------------------------
✔ Membekalkan tenaga berpanjangan (glukosa dan fruktosa dari Kurma dan Madu).

✔ Membantu mengurangkan rasa letih.

✔ Triptofan dalam QGA mengawal stress secara tak langsung membantu menstabilkan hormon dan emosi si ibu. Apabila ibu gembira lebih banyak hormon oksitosin dihasilkan. Maka penghasilan susu akan lebih lancar.

✔ Meningkatkan sistem imun (tak mudah sakit).

✔ Memperbaiki dan melancarkan perjalanan darah sekalagus melancarkan pengeluaran susu ibu.

✔ Kaya dengan Zat Besi & Kalsuim serta mineral yang di perlukan ibu menyusu.

✔ BIla badan SIHAT/GEMBIRA <= => susu MELIMPAH ruah.



Perkara perkara ini adalah di ambil kira untuk si ibu dalam penyusuan susu ibu. Secara tak langsung akan berlaku perubahan positif pada susu ibu jika ibu amalkan Qaseh gold.
Namun, perkara asas yang paling UTAMA yang perlu di ambil kira adalah KONSEP PENYUSUAN SUSU IBU ibu itu sendiri dari segi kekerapan si anak direct feeding, kekerapan si ibu mengepam , jadual pemakanan si ibu serta konsep supply vs demand si ibu. Ini adalah pokok asas dlm penyusuan susu ibu yang perlu diberi perhatian.

Insya Allah kandungan Qaseh gold yg terdapat di dalamnya ( kurma, madu, habbatausauda', delima, pegaga) membantu kesihatan si ibu dalam penyusuan susu ibu.

Telah di seru di dalam hadis si ibu yg mengandung dan menyusukan anak perlu makan kurma...

Dalam Qaseh ada di dominasi oleh kurma!!!
 
 
KANDUNGAN:
-----------------
✔ Madu
✔ Kurma
✔ Habatus Sauda’
✔ Buah zaiton
✔ Buah Tiin
✔ Delima
✔ Air Zam-zam
✔ Gam Arab(prebiotic semulajadi)
✔ Diadunkan dengan herba tradisi seperti Za’faran, Ginkgo & Sireh
✔ Juga Herba Khusus untuk wanita Passiflora, Pegaga & Manjakani

PENGESAHAN & PENGIKTIRAFAN
--------------------------------------------
✔ 100% HALAL (Produk Bumiputra ISLAM)
✔ IMP - Islamic Manufacturing Practice

☛Terdapat 1001 khasiat dan kebaikan Qaseh Gold hanya dengan izin Allah s.w.t.

Qaseh Gold - makanan sunnah TERLARIS di pasaran dan pilihan NO 1 rakyat Malaysia..! Dapatkan SEGERA sebelum terlambat!

✔ MUDAH ✔ MURAH ✔ MUJARRAB. Insya Allah.







Pertanyaan lanjut & order & dropship;
Umi Stokis Qaseh Gold & Anaedar Bangi
Sms/watsap : 019-935.3481
   

Saya stokis sah Qaseh Anaedar di Bangi. Nombor stokis PAE-96962-E.
COD sekitar Pejabat Felda pada hari biasa dan sekitar Bangi/Kajang/Nilai/Putrajaya pada hujung minggu.
Waktu malam kedai dibuka setiap hari by appointment.

Friday, 7 February 2014

Set semua dalam satu: Qaseh Adinda dan Sole.

Teks oleh: Umi Qaseh Gold Bangi

Qaseh Adinda dan Sole

Set anak perempuan 3 tahun ke atas: Qaseh Adinda dan Sole
Set anak remaja perempuan: Qaseh Adinda dan Sole
Set isteri: Qaseh Adinda dan Sole
Set isteri untuk ikhtiar hamil: Qaseh Adinda dan Sole
Set ibu mengandung: Qaseh Adinda dan Sole
Set ibu pantang bersalin: Qaseh Adinda dan Sole
Set ibu menyusukan: Qaseh Adinda dan Sole
Set warga emas: Qaseh Adinda dan Sole

Inilah yang dipanggil set semua dalam satu. Ia hanya dua barangan yang perlu digunakan. Dari anak-anak, isteri, ibu hamil, ibu menyusukan hingga warga emas. Sangat menakjubkan ! Kehebatan makanan sunnah ! Tiada kekangan usia atau niat tujuan ! Boleh berkongsi seisi rumah dan tiada pembaziran atau masalah buang jika tidak habis digunakan. Qaseh Adinda untuk dimakan begitu sahaja dan Sole untuk diminum.
Cara penggunaan:

Qaseh Adinda
-Dimakan 2-3 sudu besar sebelum sarapan dan sebelum tidur.
(Gunakan sudu plastik)

Sole
-Campurkan 3ml sole ke dalam 200ml air minuman dan minum sebelum mengosok gigi.
-Campurkan 5ml lagi ke dalam 1.5liter air minuman untuk diminum sepanjang hari.
(Air minuman ialah air bertapis/air masak/air putih sama ada sejuk, panas, suam atau suhu bilik) 
Adakah satu kebiasaan untuk menelan segenggam suplemen setiap hari yang kadarannya seperti makan nasi?

Di bawah ialah penerangan grafik kandungan dan kebaikan Qaseh Adinda dan Sole.



Walau sehebat manapun makanan tambahan yang kita ambil, pokoknya tetap berbalik kepada amalan pemakanan Nabi, yang mana Nabi pernah menyebut perut adalah tempat bermula pelbagai penyakit. Hakikatnya, amalan mengawal tabiat pemakanan selepas jatuh sakit adalah tindakan salah. Kita patut mengawal pemakanan seawal usia, bukan apabila memasuki fasa 40-an.

Tabiat pemakanan yang boleh diteladani ialah mengikut sunah Rasulullah S.A.W.
“... makan dan minumlah, dan janganlah berlebih-lebihan...”
(Surah al-A’raf, ayat 31).



Pertanyaan lanjut & order & dropship;
Umi Stokis Qaseh Gold & Anaedar Bangi
Sms/watsap : 019-935.3481
   

Saya stokis sah Qaseh Anaedar di Bangi. Nombor stokis PAE-96962-E.
COD sekitar Pejabat Felda pada hari biasa dan sekitar Bangi/Kajang/Nilai/Putrajaya pada hujung minggu.
Waktu malam kedai dibuka setiap hari by appointment.

Monday, 3 February 2014

Teh tarik Ana.

Teks oleh: Umi Qaseh Gold Bangi

Saya penggemar teh tarik. Dalam keluarga kami, teh tarik ialah sejenis minuman yang biasa dilihat setiap hari. Oleh kerana abah sangat sukakan teh tarik, setiap hari mak membuatnya. Tanpa ke dapur, saya boleh tahu mak sedang merebus teh abah. Malah mak mempunyai sebuah periuk khas untuk merebus serbuk teh sahaja. Saiznya juga sangat sesuai sedang-sedang sahaja. Tidak terlalu besar dan tidak terlalu kecil. Sedang elok untuk sukatan sebuah teko. Dan abah akan meminumnya berulang-ulang hingga habis. Jika muak, abah akan meminta mak bancuhkan teh o atau kopi o pula.

Dahulu, mak membancuh teh dengan susu pekat cap teko. Lazat berkrim ! Setiap bulan, kami adik beradik menemankan mak abah membeli barang dapur di kedai batu. Ia sebuah kedai borong cina tapi kami terikut-ikut memanggilnya kedai batu seperti panggilan jiran sekeliling. Dan seperti biasa mak membeli 1 kotak susu pekat cap teko. Tiba di rumah, saya akan bersusah payah mengheretnya dari kereta ke dapur.


Kini, atas sebab kesihatan mak membancuh teh dengan susu tepung omega dan sedikit gula. Rasanya tetap sama. Lazat berkrim ! Teh yang digunakan masih teh boh.

Ke mana-mana mak abah pergi bermalam, mak pasti membawa bekalan teh, susu dan gula. Tidak ketinggalan sudu dan mug. Sudu dan mug itu tidak boleh tinggal kerana telah ada sukatan khasnya, yang mana hanya mak yang tahu !

Akhir-akhir ini saya sangat gemar minum teh tarik. Oleh kerana di rumah banyak stok serbuk teh ana, saya cedok 3 sudu besar dan rebus di dalam periuk. Periuk itu bukanlah periuk khas seperti mak. Dan ia kecil sahaja, memberi maksud saya tidak selalu membuatnya. Kemudian dikacau dengan susu pekat cap teko. Buat sarapan pagi dengan nasi goreng. Mengembalikan nostalgia lama semasa kecil. Rasa yang sama, tidak berubah. Lazat berkrim ! Kelebihannya teh ini lebih wangi, dihasilkan oleh syarikat Bumiputera Islam dan mendapat IMP. Tidak mahal, hanya RM6.60 untuk sebungkus teh 250 gram.


Ya benar ia wangi dan harum semerbak bau teh apabila merebus! Cuti hujung minggu lepas, suami minta saya bancuhkan sejag besar teh tarik untuk jiran-jiran yang datang ke rumah. Kebetulan kami bergotong-royong membersihkan kawasan lorong. Anak jiran selang sebuah rumah dari kami bertanya ibunya, ada jamuan apa kerana bau teh direbus sangat harum sampai ke biliknya. Ibunya tuangkan segelas dan kata anak jiran sedap. Terubat rasa bila meneguk dari tadi hanya mencium bau. :)

Patutlah pelanggan tetap teh ana membelinya dalam jumlah yang banyak. Ada yang membeli sehingga 20 bungkus ! Dan mereka tegar menggunakannya walaupun terdapat lambakan teh jenama lain di pasaran. Ada yang menggunakannya turun temurun mengikut kebiasaan ibu bapa. Ana Edar kan sejak 1983. 


Ok, jika teringin minum teh tarik yang sedap sila lah ke kedai mamak. Diketahui ramai ia pasti sedap cukup rasa pahit teh dan lemak susunya. Jika order teh tarik di kedai, perhatikan dulu warna air teh tarik itu yang terlebih dulu dipesan pelanggan lain. Jika kelihatan cair, usah order, nanti kecewa. Atau boleh juga beli teh tarik segera yang banyak dijual sekarang ini.

Walau bagaimana pun yang terbaik mestilah membuatnya sendiri di rumah. Boleh diubah mahu lebih pahit, lebih manis atau kurang gula. Tips dari mak yang telah pro membikin teh tarik ummpphh; campurkan dengan sedikit susu cair untuk lebih enak. Boleh juga dibuat hanya dengan merendam serbuk teh.

Tips dari saya yang masih belajar membancuh, mencari-cari rasa teh tarik yang seimbang; Kurangkan gula dalam minuman, lebihkan manis dalam senyuman :)

Pertanyaan lanjut & order & dropship;
Umi Stokis Qaseh Gold & Anaedar Bangi
Sms/watsap : 019-935.3481
   

Saya stokis sah Qaseh Anaedar di Bangi. Nombor stokis PAE-96962-E.
COD sekitar Pejabat Felda pada hari biasa dan sekitar Bangi/Kajang/Nilai/Putrajaya pada hujung minggu.
Waktu malam kedai dibuka setiap hari by appointment.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...