Saturday, 12 April 2014

Fungsi madu, kulit kayu manis, minyak kelapa dan bunga tanjung dalam Sabun Wajah.

Teks oleh: Umi Qaseh Gold Bangi

Ini sabun eksotika wajah. Harganya hanyalah RM15.90 di Semenanjung dan RM17.90 di Sabah Sarawak. Selain Qaseh, inilah antara barang yang laris di rak kedai saya. Didominasi madu, kulit kayu manis, bunga tanjung dan minyak kelapa. Soalnya, kenapa 4 ramuan utama ini yang dipilih, yang mana mudah terdapat di sekeliling kita dalam cuaca panas Khatulistiwa, yang mana ianya ramuan turun temurun sejak nenek moyang kita, yang mana ia lebih terkenal dengan nama saintifiknya?✔ Kayu manis ialah bahan kecantikan kulit semulajadi yang berkesan mengurangkan parut, menghilangkan jerawat dan melegakan kegatalan kulit kepala, masalah rambut gugur serta bercabang.
✔ Oleh kerana kayu manis bersifat mengeringkan, sabun ini dicampur dengan minyak kelapa untuk mendapatkan keseimbangan kelembapan. Minyak kelapa kaya dengan vitamin e dan bersifat pelembap, hilangkan sel kulit mati, kulit menggelupas, melebat, menghitam, melembut dan menyegarkan rambut kering. Juga kaya dengan asid laurik yang mengurangkan kegatalan dan jangkitan kulit seperti ekzema, psoriasis dan kelemumur.
✔ Bunga tanjung yang harum ! Selain merawat masalah jerawat, gatal-gatal dan sakit kulit.
✔ Kayu manis dan madu ialah 2 bahan yang sangat serasi bersama, sering dicampur bersama dalam perubatan. Madu tidak dapat disangkal lagi kerana ia ialah ubat yang turun bersama wahyu.
  • Hendaknya kalian menggunakan dua jenis penawar iaitu madu dan al-Quran (Riwayat Ibnu Majah no. 3452)
  • Abdullah bin Umar berkata apabila disengat binatang atau penyakit bisul, beliau menyapukannya dengan madu. Pelbagai kajian mendapati madu amat berguna untuk mengubati penyakit kulit antaranya kurap yang berpanjangan.
  • Dalam makalah Medicine Digest, seorang wanita mengakui mengalami penyakit kurap yang berpanjangan yang amat susah diubati, namun ia baik setelah berterusan menyapunya dengan madu.
  • Hasil kajian Muhammad Nizar ad-Daqil dalam bukunya al-'Asal fihi Syifa 'li an-Nas, madu boleh mengubati bisul.
Nah saya kongsikan sedikit tips. Perhatikan ramuan campuran yang sama, sama ada untuk kulit atau rambut. Madu dan kulit kayu manis yang dicampur dengan minyak zaitun.
Madu dan kulit kayu manis merawat jerawat.

Merawat rambut dengan madu, kulit kayu manis dan minyak zaitun.
Rata-rata yang membeli sabun ini akan repeat order. Kebanyakannya berkata jerawat tiada tanpa pengelupasan. Kulit muka bersih, kekal lembab dan halus mulus. Juga menghilangkan jeragat, whitehead dan blackhead. Saya juga sekali guna, sudah tidak mencari-cari pembersih muka yang lain. Saya mengakui testimoni di atas benar semuanya. Walaupun seharian di pejabat berhawa dingin, kulit saya tidak kering seperti dulu. Yang membuatkan saya lebih gembira ialah harga yang murah. Kami menggunakannya sekeluarga dan ia tahan 2 ke 3 bulan. Kami konsisten menggunakan sejak bulan puasa tahun lepas.

Asyik promosi Qaseh boleh bosan juga orang membacanya. Jadi, kali ini saya promosi set muka dari Anaedar. 3 barang di bawah (sabun wajah, lipstik 05 dan bedak kompek) dengan harga RM80 tidak termasuk pos.... layak freegift beg getah beriben yang kecil comel ! Hanya 3 barang untuk kelihatan cantik menawan di mata suami !


Freegift beg riben comel.


Sumber: Mukhlas Asy-Syarkani Al-Falahi


Mahu jadi cantik dengan 3 langkah mudah? Hubungi saya:
Umi Stokis Qaseh Gold & Anaedar Bangi
Sms/watsap : 019-935.3481


Saya stokis sah Qaseh Anaedar di Bangi. Nombor stokis PAE-96962-E.
COD sekitar Pejabat Felda pada hari biasa dan sekitar Bangi/Kajang/Nilai/Putrajaya pada hujung minggu.
Waktu malam kedai dibuka setiap hari by appointment.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...