Monday, 25 July 2016

Pantang keguguran dan qaseh adinda - 3.

Entri #131 : Pantang keguguran dan qaseh adinda - 3.
Teks oleh : Umi arbee ali
Foto oleh : Umi arbee ali

Sebelum d&c, saya sempat menyiapkan daftar ahli baru dari Sabah. Hanya 2 botol premier sudah boleh daftar ahli. Isterinya seorang pengguna setia qaseh gold. Orang begini..lebih elok daftar ahli. Dapat beli lebih murah pada harga ahli. Dapat juga untung runcit hasil menjual. Cari minima 4 orang pengguna tetap, kita boleh dapat tambahan pendapatan antara rm700 hingga 10,000.

Pagi Ahad jam 8 kami sudah berada di hospital untuk pendaftaran masuk. Sementara menunggu, suami dan anak-anak makan pagi di kedai berhampiran. D&c dimulakan jam 10 pagi. Sebelum menyuntik bius, doktor minta syahadah. Tanpa lengah saya syahadah, pejam mata dan mengisbatkan zatNya. Sepertimana tidur biar kita meninggalkan sementara dunia ini dan terjaga semula dalam ingatan teguh padaNya. Oh ya, saya tak ambil qaseh gold sebelum prosedur kerana tak mahu mengganggu tugas dan keputusan doktor sebelum dan semasa d&c.

D&c selesai lebih kurang pukul 12 tengahari namun kesan bius saya terjaga ketika azan Zohor berkumandang dari masjid di hadapan hospital. Lapar tapi tak selera makan. Hanya mampu makan roti dan air coklat. Kepala pening dan rasa terawang-awang.

Doktor datang melawat selepas Asar katanya semua ok, sudah boleh membuang, jadi boleh balik. Follow up seterusnya lagi 2 minggu.

#qaseh301tambahpendapatan
#stokisqasehgoldbangikajang
#pantangkegugurandenganqasehadinda

http://arbeeali.blogspot.my

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...